салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Дорада, запечена з травами і спеціями

12 вересня 2013


Іноді, по неділях, Мімі чує поклик моря. (Важко не почути, живуть на півострові.) Особливо цей поклик добре чутний в сонячну погоду, коли сонячний промінчик, а не хмаринка, будять Мімі. У 5-ти хвилинах ходьби - океан. І все ж, потрібно неділю і сонце, щоб донести його поклик. У такі прекрасні дні Мімі відправляється - ні, не на пляж, на рибний ринок, в село на березі моря.

Кому що, а для Мімі галасливий ранковий ринок - це взагалі кращий спосіб почати день. Як то згадується Скарлет з «Віднесених вітром». Вірніше з другої частини книги «Скарлет», де героїня в гостях у свекрухи. Вони разом ідуть рано вранці на ринок і вчать один одного правильно вибирати продукти. Скарлет вибирає цибулю.

А Мімі вибирає дари моря. З якою гордістю фермери продають свій улов! І раптом, серед риби і устриць - найвищі тюльпани, які Мімі коли-небудь бачила. У Мімі різноманітність завжди асоціюється з Францією.

Мімі ніколи не знає, що саме вона купить. Вона пливе за течією натовпу, заглядаючи в кожну кабінку, в надії знайти що-небудь екстраординарне - свіжі пироги, красиві квіти, або смажені оладки з солоної тріски. Ось їх Мімі із задоволенням гризла, поки купувала продукти. Неможливо встояти, бо.

Побачила ранні півонії, зайшла побалакати з господинею квіткового магазину і, мигцем, побачила в улюбленому рибному кіоску свіжий улов. Там лежали прекрасні доради - морські лящі. Вони були прикрашені жменями трави, цибулею, часником і лимонами. Можна було попросити тут же і почистити рибу. І відразу думка - створити для риби сад трав.

Для того, щоб приготувати дораду, запечену з травами і спеціями, вам знадобиться:

1 очищена і патрана дорада, вагою близько 900 г
1 маленька, дрібно нарізана цибулина
1 стакан гірчиці Діжон
2 цибулинки із зеленими пір'ям, нарізати
2 зубчики часнику, нарізати дрібно
4 ст.л. свіжого лимонного соку
терта цедра з одного лимона
8 гілочок чебрецю
6 лаврового листя
жменю нарізаної петрушки
1 ст.л. гірчиці
3 ст.л. оливкової олії
морська сіль і чорний перець

Як приготувати дораду, запечену з травами і спеціями:

1. Розігрійте духовку до 180 С.
2. Покладіть на чисту поверхню великий шматок фольги.
3. помістіть рибу на фольгу. 1 ст. л. гірчиці натріть рибу зсередини. Від нарізаною цибулини відокремте 1 ст.л. цибулі, решта в рибину. Зверху посипте цедрою, петрушкою, чебрецем, цибулею, часником, зеленою цибулею. Полийте лимонним соком і оливковою олією. (Краї фольги підніміть.) Розкидайте лавровий лист. Один лист покладіть усередину риби. Посоліть. Поперчіть. Зверху покладіть ще один лист фольги і ретельно упакуйте рибу, так, щоб пару нікуди було виходити.
4. Рибу покладіть в глибоку форму. Печіть у духовці 20-25 хв.
5. вийміть рибу, покладіть на велику тарілку, ретельно звільнивши від фольги. Посипте свіжою петрушкою, ще раз збризніть лимонним соком. Подавайте з тушкованими овочами відразу ж.

Смачного!

Джерело:http://mimithorisson.com/

Салат з кабачків Тещин язик на зиму
Повидло зі слив з гвоздикою і корицею