На головну |
Прекрасна заміна магазинним чіпсам. Звичайно ж і домашній картопляний хмиз не дуже то корисний, але тут принаймні ми впевнені в продуктах з яких він буде готується.
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 220 ккал
Як приготувати домашній картопляний хмиз.
Картопля миємо, чистимо. Нарізаємо кружальцями.
Потім шаткуємо картопляні кружечки соломкою.
Заливаємо картопляну соломку холодною водою і залишаємо на 20 хвилин, щоб з картоплі вимився зайвий крохмаль.
Воду зливаємо і ще раз заливаємо картопляну соломку холодною водою і залишаємо на 20 хвилин ще раз.
Воду зливаємо, викладаємо на друшляк і даємо зайвій воді стекти. Осушити картопляну соломку серветкою або паперовим рушником.
У сковороду наливаємо олію так, щоб воно покривало дно сковороди приблизно на 1 см. Масло добре прогріваємо і в розпечене масло викладаємо картопляну соломку і рівномірно розподіляємо її по дну сковороди.
Смажимо до красивого золотистого кольору. Можна акуратно перемішати.
Готовий хмиз викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.
Готовий хмиз посолити. Звичайно ж це не їжа, а баловство. Але іноді можна і побалувати свою сім'ю.
Смачного!