На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Домашній картопляний хмиз

21 липня 2015


Прекрасна заміна магазинним чіпсам. Звичайно ж і домашній картопляний хмиз не дуже то корисний, але тут принаймні ми впевнені в продуктах з яких він буде готується.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 220 ккал


Щоб приготувати домашній картопляний хмиз, вам знадобиться:
  • 3-4 великі картоплини
  • сіль морська (можна взяти звичайну) або спеції за смаком
  • рослинна олія для смаження

Як приготувати домашній картопляний хмиз.

  1. Картопля миємо, чистимо. Нарізаємо кружальцями.

  2. Потім шаткуємо картопляні кружечки соломкою.

  3. Заливаємо картопляну соломку холодною водою і залишаємо на 20 хвилин, щоб з картоплі вимився зайвий крохмаль.

  4. Воду зливаємо і ще раз заливаємо картопляну соломку холодною водою і залишаємо на 20 хвилин ще раз.

  5. Воду зливаємо, викладаємо на друшляк і даємо зайвій воді стекти. Осушити картопляну соломку серветкою або паперовим рушником.

  6. У сковороду наливаємо олію так, щоб воно покривало дно сковороди приблизно на 1 см. Масло добре прогріваємо і в розпечене масло викладаємо картопляну соломку і рівномірно розподіляємо її по дну сковороди.

  7. Смажимо до красивого золотистого кольору. Можна акуратно перемішати.

  8. Готовий хмиз викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло.

  9. Готовий хмиз посолити. Звичайно ж це не їжа, а баловство. Але іноді можна і побалувати свою сім'ю.

  10. Смачного!

Фруктовий салат Дитяча фантазія
Фруктовий салат з дині
© 2015-2022  mycooking.pp.ua