На головну |
Не думаю, що знайдуться люди, які не знають, що таке долма і як її готувати. Особливих умінь вам не буде потрібно, і якщо ви хоч раз в житті готували голубці, то і з долмой проблем бути не повинно. Існує не один варіант начинки для долми. Колись я пробувала азербайджанські голубці з нутом,і вони мене просто підкорили своїм смаком, а ось сьогодні розповім вам, як приготувати долму з рисом і м'ятою.
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 370 ккал
Щоб приготувати долму з рисом і м'ятою, вам знадобиться:
Як приготувати долму з рисом і м'ятою.
1. Насамперед, відварюємо рис. Попередньо ретельно його промиваємо і заливаємо водою (пропорції дивимося на упаковці виробника). Для гарного кольору додаємо трохи куркуми. Для любителів м'яса замість води можна використовувати м'ясний бульйон. Як тільки рис буде готовий, додаємо оливкова олія.
2. Обсмажуємо на сухій сковорідці кедрові горішки.
3. Листя винограду промиваємо в прохолодній воді і бланшируємо по 2-3 хвилини. Після бланшировки перекладаємо листя в холодну воду.
4. Рис змішуємо з подрібненою м'ятою, зеленою цибулею, горіхами і соком половинки лимона. Начинку, що у нас вийшла, загортаємо у виноградне листя. Тепер долму потрібно мучити хвилин 10-15 на пару. Якщо пароварки немає, можна зробити наступним чином. У каструлю налийте води, а зверху поставте металевий друшляк або сито. Поставте каструлю на вогонь, а долму викладіть на сито і накрийте кришкою. На слабкому вогні (пару) млоїте долму до готовності.
Смачного!