салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Дієтична шарлотка з геркулес

27 березня 2014


Рецепт дуже смачного пирога, який не тільки корисний для здоров'я і фігури, але і піднімає настрій своїм смаком.

Прийнято вважати, що пироги, особливо солодкі, шкідливі для фігури, тому є їх потрібно лише іноді і в першій половині дня, а під час дієти вони взагалі протипоказані. Ці твердження, звичайно, перебільшені, а до пирогів з вівсянки вони точно ніяк не відносяться.

Вівсянка - це дієтичний продукт, що містить багато вуглеводів, тому сніданок з неї дозволить надовго забути про голод, навіть якщо день буде дуже напружений. У той же час вівсяні пластівці прискорюють обмін речовин і сприяють набору м'язової маси, тому сприяють позбавленню від зайвої ваги, не призводячи до зменшення м'язів, що часто буває при схудненні. У вівсянці міститься безліч корисних речовин, які благотворно впливають на здоров'я. Вітаміни групи В покращують стан волосся, шкіри і нігтів, а також допомагають позбутися безсоння і легше переносити стрес. Вітаміни А і Е можна сміливо назвати вітамінами краси і молодості, крім того, вівсянка дуже корисна для шлунка. Багато людей не люблять вівсяну кашу через її прісного смаку і не надто привабливого вигляду, але якщо дорослі їдять її через користі, то діти часто категорично відмовляються. Але від смачної шарлотки не зможе відмовитися ніхто!

Щоб приготувати дієтичну шарлотку з геркулес, вам знадобиться:

білок яєчний - 4 шт.
цукор - 100 г
вівсяні пластівці самого дрібного помелу або вівсяне борошно - 12,5 ст.л. без гірки
борошно - 80 г
масло вершкове - для змащування форми
яблука зелені - 2 шт.
сік лимонний - 1 ч.л.
цукрова пудра - за смаком

Як приготувати дієтичну шарлотку з геркулес:

1. Миємо яблука, за бажанням зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і ріжемо м'якоть невеликими шматочками.
2. Форму змащуємо підталим вершковим маслом, при бажанні його можна замінити борошном, панірувальними сухарями або манною крупою. Викладаємо яблука рівним шаром, зверху поливаємо їх лимонним соком.
3. Збиваємо білки, невеликими порціями додаємо в них цукор, а потім пластівці. Тісто має вийти досить густим. Заливаємо їм яблука і розрівнюємо поверхню, після чого відправляємо пиріг в духовку. Час приготування приблизно 20 хвилин, але це залежить від вашої духовки.
4. Після приготування даємо пирогу постояти у формі 5-10 хвилин, після чого перевертаємо його і вибиваємо з форми, потім перевертаємо у вихідне положення і прикрашаємо цукровою пудрою. На стіл подаємо вже повністю остившім.

Смачного!