салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Дитячий суп-пюре зі шпинату

9 грудня 2014


Яка їжа корисніше всього для дитини? Та та ж, що і для дорослого. Як тільки закінчується молочний період, на перший план виступають фрукти та овочі. Якщо немає алергії на цитрусові, апельсини та мандарини - відмінне джерело вітаміну С. Банани, виноград, абрикоси, персики дуже поживні, тому обережніше з ними, якщо дитина пухкенький. Яблука та груші - найлегше засвоюються людьми. Тому зазвичай з них і починається прикорм. Сливи, чорниця, брусниця, полуниця, малина, ожина, ківі корисні дітям. Але алергія, алергія! Слава богу, не у всіх. Тому давайте новий продукт обережніше, по трішки.
Гарні для дитячого харчування кабачки. У рецепті дитячого кабачкової супу-пюре зверніть увагу на оригінальність оформлення. І на раду міняти це саме оформлення щодня. З екзотики спробуйте приготувати дитячий суп з авокадо. Ну і класичний суп-пюре з картоплі з додаванням чуточки манки теж дуже хороший для дитячого харчування.
Морква і буряк - часті гості на столі наших малюків. А ось ріпа й бруква? Наші, вітчизняні, корисні овочі. До півтора років - варити обов'язково. А потім можна і сирими в салаті спробувати.
Скільки овочів і фруктів давати дітям? Від року до 3-х років - 100 г ягід і фруктів, 200 г овочів, включаючи варені.
Свіжі овочі теж необхідні. Огірки, капуста, помідори допоможуть роботі кишечника і захистять від багатьох хвороб.
З півтора років в супі добре давати черемшу, захисницю від шкідливого холестерину. З двох років можна покришити свіжий листочок в салат. Кріп і петрушка недарма улюблені всіма. Вітамінів безліч. І вже з 8-ми місяців їх додають в супи. Варену ревінь теж дають з восьми місяців. Щи зі щавлем даються після року. Шпинат теж дуже корисний для малюків. Запобігає рахіту, кажуть. Вводять в прикорм в 8 місяців. Через великої кількості щавлевої кислоти не варто давати шпинат діткам частіше 2-х разів на тиждень. Зате вітаміну Е в шпинаті безліч.

Кількість порцій: 1
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 310 ккал


Щоб приготувати дитячий суп-пюре зі шпинату, вам знадобиться:

  • картопля - 100 г
  • вода - 1 ст.
  • шпинат - 50 г
  • цибуля ріпчаста - 5 г
  • масло вершкове - 1 ч.л.
  • вершки - 3-4 ст.л.
  • яйце (жовток) - 1 шт.
  • сіль за смаком

Як приготувати дитячий суп-пюре зі шпинату.

  1. 1. Очистіть і відваріть картоплину. Варіть в підсоленій киплячій воді. Картоплю можна розрізати на четвертинки - так швидше. Хвилин через 7 покладіть промитий шпинат і очищений і нарізаний на шматочки цибулю.
    2. Як тільки картопля стане м'яким, злийте відвар, але не виливайте його.
    3. Зваріть яйце круто, вийміть жовток. Покладіть його в каструльку з картоплею і шпинатом. Туди ж додайте масло і вершки. Потроху додавайте бульйон і збивайте супчик блендером.
    4. Доведіть супчик до кипіння, але не кип'ятіть.

  2. Смачного вашим діткам!

Курячі рулетики з овочевою начинкою під соусом з гірчиці
Курячий рулет у фользі