салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Дитячий суп-пюре з картоплі

10 листопада 2014


За порадами дитячих лікарів прикорм потрібно вводити в раціон дитини на 6 місяці життя, починаючи з яблучного соку, потім яйця, звареного некруто, і т.п. І з кожним наступним місяцем щоденний раціон дитини стає все різноманітним і повноцінним. Але свого часу я зіткнулася з такою проблемою: у мене дитина навідріз відмовлявся їсти супи, йому, напевно, не подобалося, що траплялися маленькі шматочки овочів, хоч я їх і м'яла виделкою. І з цією проблемою мені допомогла впоратися моя мама, підказавши рецепт цього супчика, і моя дитина з'їв його до останньої ложки без всяких істерик. Тепер я ділюся з вами своїм досвідом, може комусь стати в нагоді.

Кількість порцій: 3
Час приготування:  35 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 80 ккал


Щоб приготувати дитячий суп-пюре з картоплі для дітей, вам знадобиться:

  • картопля - 100 г
  • крупа манна - 1 ч.л.
  • цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • масло вершкове - 10 г
  • вода -125 мл
  • молоко нежирне - 125 мл
  • сіль

Як приготувати дитячий суп-пюре з картоплі.

  1. 1. Для приготування дитячого харчування завжди беремо ідеально чистий посуд, візьміть собі це за головне правило. І всі овочі перед початком чистки ретельно промиваємо під водою. Помиту картоплю і половину цибулини чистимо й нарізаємо середнім кубиком.
    2. Ставимо каструльку з набраної очищеною водою на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить.
    3. У киплячу воду додаємо підготовлену картоплю і варимо під закритою кришкою 10 хвилин.
    4. Тепер прийшов час додати в каструлю цибулю і варити ще 10 хвилин під закритою кришкою на середньому вогні.
    5. Перевіряємо картоплю на готовність: для цього виловіть ложкою кубик картоплі і виделкою натисніть на нього, якщо картопля без зусилля розім'явся, то він готовий.
    6. Тепер з нашого овочевого супчика треба зробити пюре. З каструлі акуратно переливаємо суп в іншу ємність і за допомогою блендера гарненько збиваємо овочі, суп повинен стати однорідним по консистенції.
    7. Овочевий супчик переливаємо назад в каструлю і знову ставимо на вогонь, коли він закипить, всипаємо манку тонкою цівкою, не забуваючи суп постійно помішувати ложкою по дну каструлі. Варити супчик ще 5 хвилин.
    8. Влити в суп молоко, посолити і дати покипіти ще 2-3 хвилини, наприкінці варіння додати вершкове масло.
    9. Наш суп-пюре готовий. Наливаємо його в тарілку, чекаємо, поки суп трохи охолоне, і годуємо свого дорогоцінного карапуза.

  2. Також зверніть увагу на такі страви як м'ясне дитяче суфле и дитячі парові рибні котлети, Адже раціон вашого малюка повинен бути різноманітним і повноцінним, а ці рецепти допоможуть вам справитися з дитячим меню.

  3. Приємного і здорового апетиту вашій дитині!

Новорічний десерт «Засніжена хатинка» від Марії Савенкової
Макарони у вершковому соусі з беконом