На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Дитячий розсольник

8 січня 2014


Всі мами, напевно, неодноразово стикалися з дитячою любов'ю до солоних огірків. Швидше за все, ця любов породжена саме батьківським забороною. Мій син буквально "труситься" за ними, а так як у великій кількості є солоні огірки не можна, та й взагалі небажано давати їх маленьким діткам, я знайшла для себе такий вихід - дитячий розсольник. Виглядає він майже як суп, але готується з кислими огірками. З'являється і відповідна розсольнику кислинка, а ось томат і зажарка відсутні повністю. Звідси і назва "дитячий".

З приводу бульйону. У дитячому меню краще використовувати так званий "вторинний бульйон". Вариться він як звичайний, але відразу після закипання води з м'ясом першу воду зливають і наливають нову порцію. З першою порцією води ми прибираємо весь непотрібний жир і токсини з м'яса.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 120 ккал


Щоб приготувати дитячий розсольник, вам знадобиться:
  • бульйон курячий - 2 л
  • картопля середнього розміру - 2-3 шт.
  • морква невелика - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • рис - 2 ст. л.
  • огірки кислі - 2 шт
  • зелень - маленький пучок
  • сіль за смаком

Як приготувати дитячий розсольник:

  1. 1. Взяти заздалегідь приготований бульйон або відварити, посолити за смаком. Процідити і поставити на вогонь.
  2. 2. Огірки нарізати невеликими кубиками або брусочками, віджати зайву рідину і додати в киплячий бульйон. Проварити протягом 5-7 хвилин.
  3. 3. Овочі очистити і помити.
  4. 4. Картоплю нарізати невеликими кубиками або звичним для вас способом. Додати в бульйон.
  5. 5. Цибулю також нарізати кубиками, додати в бульйон після картоплі.
  6. 6. Моркву натерти на середній тертці або нарізати брусочками. Додати в бульйон.
  7. 7. В кінці приготування додати 2 ложки рису.
  8. Варити все до готовності картоплі.

  9. 8. Зелень дрібно посікти і додати в розсольник. Дати настоятися протягом 30 хвилин.
  10. Подавати з хлібом і сметаною.
Рагу зі свинини
Харчо з томатами і вином
© 2015-2022  mycooking.pp.ua