На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Цвітна капуста тушкована з томатом

14 грудня 2013


Рекомендую вам не лякатися величезної кількості інгредієнтів, які знадобляться для приготування того блюда, рецепт якого я вам сьогодні розповім. Як там кажуть - очі бояться, а руки роблять, так і в цьому випадку. А моя мама взагалі каже, що для того, щоб щось отримати, в будь-якому випадку потрібно докласти хоча б мінімум зусиль. От якби для себе, то я можу їсти одну яєчню, а от для своєї улюбленої сім'ї завжди хочеться приготувати щось новеньке і смачненьке, тому я знаходжуся в безперервному пошуку чогось такого, що могло б їх порадувати.

Цього разу мій вибір припав на тушковану цвітну капусту з томатами. Це вийшов прекрасний варіант доповнення до вареної картоплі з м'ясом, а така кольорова капуста, тушкована з томатом, цілком може стати відмінним гарніром що до м'яса, що до риби. Настійно рекомендую і вам спробувати приготувати настільки смачна страва. Впевнена, що результат вас не розчарує.

Щоб приготувати цвітну капусту тушковану з томатом, вам знадобиться:

в'ялені томати - 6 шт.
олія оливкова - 4 ст.л.
часник -2 зубки
цибуля червоний - 1 шт.
капуста цвітна -1 шт.
лавровий лист - 2 шт.
цедра апельсина - 1 ст.л.
оливки без кісточки - 12 шт.
петрушка рубана -2 ст.л.
сіль
кориці палички -1 шт.
томати у власному соку - 1 ст.
перець свіжий

Як приготувати кольорову капусту тушковану з томатом:

1. Насамперед, заливаємо в'ялені томати склянкою теплої води і залишаємо вимочувати на годину. Після закінчення цього часу дістаємо з води, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Воду, що залишилася, нікуди не діваємо, вона нам знадобиться.
2. Часник з цибулею очищаємо, миємо і дрібно нарізаємо.
3. У розігріту сковорідку наливаємо 3 ст. ложки оливкової олії і обсмажуємо цибулю з часником, безперервно помішуючи, близько 7-8 хвилин.
4. Цвітну капусту очищаємо від листя, промиваємо і розбираємо на суцвіття. Додаємо в сковороду до цибулі з часником і перемішуємо, щоб вся капуста покрилася маслом. Викладаємо томати у власному соку і перемішуємо. Далі додаємо корицю, лавровий лист і цедру апельсина, а також воду з-під в'ялених томатів так, щоб вона закривала капусту на три чверті. Солимо і перчимо до смаку.
5. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 20-25 хвилин.
6. Після цього додаємо в'ялені томати. Тушкуємо ще хвилин 5-6 і додаємо нарізані оливки, перемішуємо.
7. Хвилин через 5 солимо і перчимо до смаку. Додаємо нарізану петрушку.
8. Виймаємо з страви корицю і лавровий лист. Збризгуємо оливковою олією і подаємо до столу.

Смачного!

Здобний хліб-коровай
Цвітна капуста тушкована з сиром
© 2015-2022  mycooking.pp.ua