На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Швидкі макарони по-флотськи

2 січня 2015


Макарони по-флотськи - назва, яка говорить сама за себе. Як ви вже, напевно, здогадалися, його винахідниками були і справді моряки. Для приготування цього ситного страви вони використовували зовсім різні інгредієнти. У першу чергу це були продукти, які було зручно транспортувати по морю на далекі відстані з великим терміном зберігання. Мало хто знає, що традиційні макарони по-флотськи подавали на стіл зовсім не з фаршем, а з тушонкою. Тут було все дуже просто: тушонка обсмажувалася разом з цибулею, а потім у зварені макарони додавали смажену тушонку з цибулею і все ретельно перемішували. Ви вже відчувайте запах солоного моря і свіжий бриз? Тоді прийшов час дійсно підкріпитися по-флотськи.
Для приготування цієї страви ми можете використовувати будь-які макаронні вироби, на ваш розсуд, головне, щоб вони були з твердих сортів пшениці. Тушонку краще використовувати яловичу, так, як у ній міститься менша кількість жиру. Перед подачею до столу крім нарубаної зелені рекомендуємо також додати вершкове масло, так макарони стануть ще ніжніше на смак і не будуть злипатися.

Кількість порцій: 7
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 375 ккал


Щоб приготувати швидкі макарони по-флотськи з тушонкою, вам знадобиться:

  • тушонка (бажано яловича) - 1 банка
  • макарони будь-які - 500 г
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • масло рослинне - 3 ст.л.
  • сіль, перець - за смаком
  • зелень - за смаком

Як приготувати швидкі макарони по-флотськи з тушонкою.

  1. 1. Ставимо каструлю з водою на плиту, коли вода закипить, злегка підсолюємо її і додаємо макарони, варимо до готовності згідно інструкції на упаковці, але намагаємося, щоб вони зберегли пружність.
    2. Моркву чистимо і натираємо на середній тертці, цибулю нарізаємо кубиками невеликого розміру, зелень дрібно рубаємо.
    3. На добре розігрітій сковороді нагріваємо олію й обсмажуємо цибулю пару хвилин, потім додаємо моркву, натерту на середній терці, перемішуємо всі інгредієнти і продовжуємо обсмажувати наші овочі ще буквально 1-2 хвилини.
    4. Відкриваємо банку з тушонкою, розминаємо злегка вміст. Підготовлену тушонку додаємо до обсмаженою овочам. Якщо вам не хапаємо смаку, перчимо і солимо.
    5. Зварені макарони відкидаємо на друшляк, даємо зайвої рідини стекти.
    6. Макарони змішуємо з тушонкою і овочами.
    7. Подаємо макарони по-флотськи з тушонкою, посипавши дрібно нарубаної зеленню.

  2. Також не припустіть не менше швидкі, але пікантні на смак рецепти приготування запіканки з макаронів з м'ясним фаршем и запіканки з макаронів з м'ясом.

  3. Приємного вам апетиту!

Рецепти млинців на Масляну (16-22 лютого 2015)
Картопля в духовці, запечений з бринзою і зеленню
© 2015-2022  mycooking.pp.ua