салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Брюссельська капуста з мигдалем

4 квітня 2015


Брюссельська капуста дуже корисна. І смачна, якщо її не переварити. Продається в замороженому вигляді. Якщо вирощувати брюссельську на своєму городі, то зберігати її все одно доведеться в заморожуванні.
Тушкована брюссельська капуста з картоплеюособливо гарна з картоплею молоденької. Брюссельська капуста, тушкована з м'ясом може бути буде злегка гірчити, але з м'ясом воно і нічого. Брюссельська капуста, фарширована сиром - Дуже цікавий рецепт. Головки капустки з сиром чудо як гарні.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  25 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 180 ккал


Щоб приготувати брюссельську капусту з мигдалем вам знадобиться:

  • капуста брюссельська - 0,5 кг
  • масло вершкове - 4-6 ст.л.
  • цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • сіль і перець за смаком
  • сік лимонний - 1 ч.л.
  • мигдаль - 0,25 ст.
  • вода - 2 л
  • сіль - 1 ст.л.

Як приготувати брюссельську капусту з мигдалем.

  1. 1. У киплячу воду підсолену 1 ст.л. солі покладіть очищену от брудних листя і розділену на окремі головки брюссельську капусту. Поваріть її 3 хв. Капуста повинна стати м'якою. Розріжте одну головку, щоб спробувати. Візьміть ложку з дірочками і дістаньте все капустки. Покладіть їх у воду з льодом, щоб головки відновили свій яскраво-зелений колір. Дістаньте головки з води і розріжте їх навпіл.
    2. Розігрійте 2-3 ст.л. вершкового масла, покладіть в нього половинки капусти. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте 2-3 хв. Посоліть і поперчіть. Увага - пережаренние або переварені капустки гірчать і не всім подобаються.
    3. Зніміть сковорідку з вогню, полийте капусту лимонним соком. І половиною очищеного і підсмаженого мигдалю. Перекладіть брюссельську капусту на сервіровочні тарілки і посипте очищеним мигдалем.

  2. Смачного!

Швидкий гороховий суп з копченими реберцями
Глазурована смажена картопля з яблуками