На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Борщ зелений зі шпинатом

5 травня 2014


Зелений борщ - це ще один вид першої страви, яким ми пишаємося. Тільки на пострадянському просторі так багато уваги приділяють перших страв, і тільки у нас їх така безліч. Іноземцям складно пояснити, чому ми так любимо супи, просто це наша кулінарна традиція і звичка.

Зелений борщ зі щавлю у нас популярний не менше, ніж червоний український борщ, але не скрізь є щавель, на жаль. Живучи за кордоном, я зіткнулася з тим, що щавлю у них просто немає, і довгий час нудьгувала по зеленому борщику. Трохи згодом, постійно натикаючись в магазинах на шпинат, я подумала: «А чому б мені не приготувати зелений борщ зі шпинату замість щавлю?» Ця ідея виявилася рятівною! Це скільки ж часу я втратила, нудьгуючи за моєю улюбленою стравою, маючи під рукою його заміну!

Шпинат, звичайно ж, не те ж, що щавель, але багатьом його нагадує, тільки він не кислий. Я додала в борщ лимонний сік і - вуаля! - Проблема вичерпала себе назавжди. Я наведу нижче рецепт моєї знахідки, хоча це здається зовсім простим рішенням. Нехай це буде ще одне, нове, наша перша страва - зелений борщ зі шпинатом.

Щоб приготувати борщ зелений зі шпинатом, вам знадобиться:

курячий бульйон - 1,5 л
курятина - 200-300 г
картопля - 3 шт.
морква - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
шпинат - 400 г
лимонний сік - 2-3 ст.л.
яйця - 4-5 шт.
сіль, перець - за смаком
сметана

Як приготувати борщ зелений зі шпинатом:

1. Підготуйте курячий бульйон. Якщо у вас немає готового, то приготуйте новий. Зваріть невелику кількість курятини в 2 л. води, додавши в неї цибулю, перець горошком, сіль і лавровий лист. Варіть хвилин 40, обов'язково знімаючи піну, після чого бульйон процідіть, м'ясо курки остудіть і зніміть з кісток.
2. Картопля, морква і цибуля помийте, очистіть і наріжте.
3. Шпинат промийте і дрібно порубати.
4. Бульйон доведіть до кипіння, покладіть в нього овочі і варіть до їх готовності.
5. В кінці додайте шпинат і лимонний сік. Розмішайте борщ і проваріть хвилин 2-3. Додайте сіль і перець при необхідності. Лимонний сік не тільки додасть кислоти смаку, але і яскравий зелений колір шпинату в нашому борщі.
6. Зваріть яйця і порубаєте їх. Додайте в готовий борщ.
Подавайте борщ гарячим зі сметаною.

Смачного!

Салат з шинкою, ананасами, помідорами і кукурудзою
Плов з булгура
© 2015-2022  mycooking.pp.ua