На головну |
А чи знаєте ви, що знайомий усім і, думаю, обожнюваний багатьма, бісквітний рулет можна приготувати не тільки як десерт? Так-так, в чудесний бісквіт можна «заховати» і несолодке начинку! Так, при цьому, звичайно ж, блюдо перекочовує, якщо можна так сказати, з категорії десертів у категорію закусок ... Але як же це божественно смачно! Обов'язково спробуйте дивовижний бісквітний рулет з ікрою мойви і лососем!
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 200 ккал
Щоб приготувати бісквітний рулет з ікрою мойви і лососем, вам знадобиться:
Як приготувати бісквітний рулет з ікрою мойви і лососем.
1. Молоко перелити в каструлю, поставити на плиту. Поступово, постійно помішуючи, всипати в молоко просіяне пшеничне борошно. Ретельно розмішати суміш так, щоб не залишилося грудочок. Не припиняючи заважати, варити суміш до загустіння, після чого зняти з плити і залишити до повного охолодження.
2. Жовтки відокремити від білків. Білки збити до утворення пишної міцненьких піни.
3. У повністю остигнула молочно-борошняну суміш додати розпушувач, трохи солі і буквально щіпку меленого мускатного горіха.
4. Збиваючи тісто міксером, додати в нього (по одному) яєчні жовтки. Перекласти в цю ж ємність збиті білки і акуратно все ще раз перемішати.
5. Деко (в даному випадку його розміри складають 33х28 см) вистелити пергаментом, трохи змастити папір рафінованим соняшниковою маслечком.
6. Тісто перекласти на підготовлений лист, розрівняти ложкою, відправити в духовку (температура - 180 градусів) і готувати протягом 30-35 хвилин.
7. Дістати деко з духовки, обережно перевернути на чистий аркуш пергаменту. Папір, на якому корж готувався, видалити. Накрити бісквіт сухим кухонним рушником і залишити так до тих пір, поки він не охолоне.
8. Шматочок підкопченої сьомги нарізати тонкими скибочками. Ікру мойви з лососем змішати зі сметаною. Кріп промити, обсушити і дрібненько посікти ножем.
9. Остиглий бісквітний корж змастити сумішшю сметани і ікри, посипати рубаною зеленню. Зверху на начинку викласти скибочки сьомги. Згорнути заготовку в рулет, обернути шматочком харчової плівки (або фольги) і відправити в холодильник (на кілька годин).
10. Готовий рулет звільнити від плівки (фольги), красиво нарізати і подати на стіл. Пригощайтеся!
В принципі, для приготування такого рулету можна використовувати будь-яку іншу рибну ікру та інші види риби, типу форелі, того ж лосося та ін. У будь-якому випадку виходить апетитно і смачно!
Також пропоную вашій увазі рецепти таких чудових закусок як рулет з лаваша з креветками, грибна закуска в тесті на шпажкахі пиріг з лососини з вершковим сиром.
Готуйте із задоволенням! Смачного!