салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Безглютеновий шоколадно-кабачковий хлібець

2 вересня 2013


Глютен - клейковина - поняття, що об'єднує групу білків, що містяться в насінні злакових рослин, особливо в пшениці, у житі, у вівсі, в ячмені. Зміст глютену в пшениці до 80%. Глютен міститься в продукті, який утворюється з борошна злаків, після виведення з неї крохмалю. Цей залишковий продукт являє собою суміш безлічі білків, які розрізняються за їх розчинності і можливості екстрагування. У різних злаках цей компонент має різну назву: у пшениці - глютен, в житі -секалінін, у вівсі - авенін, в ячмені - гордеїн. Зараз велика кількість людей змушене за медичними показаннями дотримуватися безглютенової дієти, і, як не сумно, більшість з них - діти.
Цей рецепт безглютенового хлібця з'явився в ході експерименту на кухні. Гречана мука, шоколад і кабачки відмінно поєднуються в смаку такого хлібця. Поєднання відмінне, смак чудовий, ні на що не схожий. Один з варіантів смачного десерту для тих, хто дотримується безглютенової дієти.

Щоб приготувати безглютеновий шоколадно-кабачковий хлібець, вам потрібно:

мука гречана - 1 ст.
какао-порошок - 0.5 ст.
розпушувач тіста - 1 ч. л.
сіль морська - 1/4 ч. л.
кориця -1/4 ч. л.
цукор - 1 ст.
стружка чорного шоколаду - 3/4 ст.
масло кокосове -1/4 ст.
пюре картопляне - 1/4 ст.
кабачки маленькі - 2 шт.
есенція ванільна - 1 ч. л.

Як приготувати безглютеновий шоколадно-кабачковий хлібець:

1. Заздалегідь розігріти духовку до температури 180 градусів.
2. Кабачки помити, просушити, зрізати хвостик і верхівку, натерти на середній тертці. Добре віджати сік з кабачка, він не буде потрібно.
3. Гречана мука дуже смачно і ароматно поводиться у випічці, при цьому дуже корисна. У мисці перемішати муку гречану, какао-порошок, стружку чорного шоколаду, розпушувач тіста, сіль, корицю і цукор.
4. В іншій мисці змішати масло кокосове (можна використовувати і рослинне), пюре картопляне і кабачок з ванільною есенцією (можна взяти просто ванільний цукор або взагалі без нього).
5. соеденілі сухі інгредієнти з вологими і ретельно перемішати до повного об'єднання продуктів. Змастити невелику форму для випічки кексу розм'якшеним вершковим маслом і викласти в нього наше тісто, розрівняти. Випікати хлібець близько 50 хвилин, готовність перевірити зубочисткою: вставити зубочистку в хлібець і відразу дістати, і якщо вона чиста, значить, хлібець пропікся і можна діставати з духовки.
6. Дістати з духовки, остудити і витягти з форми, подавати на сніданок порційно, чудово підходить до кружечке чаю.

Приємного вам апетиту!

Гриссини - італійські хлібні палички
Класична шарлотка з хлібом