На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Білі гриби з цибулею заготівля на зиму

29 жовтня 2013


Цікавий рецепт приготування смачних грибів з цибулею на зиму.

Страви з білих грибів входять в національні кухні багатьох народів світу, їх варять, смажать. Білий гриб є найкращим стимулятором травлення, за властивостями він перевершує м'ясо, білі гриби можна засолити або замаринувати. Смачні мариновані гриби дуже корисні для здоров'я, завдяки обробці корисні властивості грибів краще зберігаються.

Щоб приготувати смачні білі гриби з цибулею вам знадобиться:

гриби білі - 1 кг
цибуля - 3 шт.
лавровий лист - 2 шт.
горошини чорного перцю - 3 шт.
вода - 1 л
сіль - 2 ст.л.
лимонна кислота - ? ч.л.
пісок цукровий - 1 ст.
оцет 9% - 150 мл

Як приготувати смачні білі гриби з цибулею:

1. Білі гриби необхідно перебрати, червоточини вирізати, гриби ретельно промити. Гриби маринуються окремо від корінця, відрізається корінець практично повністю, залишається приблизно 1 сантиметр від ніжки. Якщо гриби великі, їх необхідно розрізати на кілька частин, маленькі гриби можна маринувати без розрізання.
2. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо перець і лавровий лист. Білі гриби відварюються в отриманому бульйоні до готовності і відкидаються на сито, гриби промити під струменем води і остудити. Готовність грибів визначається «на око», як тільки гриби почнуть опускатися на дно і бульйон посвітлішає, їх можна виймати з бульйону.
3. Цибулю для маринування нарізається кільцями, щоб цибульний запах не дратував слизову очей, його потрібно заморозити або покласти в холодну воду на 10 хвилин. Американський хімік Ерік Блок довів, що плакати від цибулі не дуже корисно для очей, він зумів виділити летючий газ lacrima, при змішуванні газу і сліз утворюється сірчана кислота. Відварені гриби і цибулю укладаємо в банку шарами. Тепер необхідно зварити маринад, яким потрібно буде залити гриби.
4. Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо цукровий пісок і солимо, вийшов розсіл кип'ятимо приблизно 2 хвилини. Додаємо лимонну кислоту і оцет, маринад доводимо до кипіння і заливаємо гриби, розкладені по банках. Перед тим як банки закочувати, їх потрібно стерилізувати. Банки відправляємо в каструлю з водою і кип'ятимо при температурі 90 градусів. Півлітрові банки кип'ятять 25 хвилин, літрові банки 35 хвилин, після кип'ятіння банки закочує, загортаємо в рушники і чекаємо повного охолодження. Після повного охолодження банки можна забрати на зберігання.

Мариновані гриби - смачні й ароматні, приємного вам апетиту!

Грибний суп з печериць в мультиварці
Грибні котлети з груздів
© 2015-2022  mycooking.pp.ua