салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Баранина з айвою і сухофруктами

29 вересня 2014


Днями брат повернувся з Кавказу і привіз м'ясо молодого баранчика. Вже дуже просив він мене приготувати смачну баранину, яку йому довелося скуштувати у своїй подорожі по горах. Зрозуміло, рецепт він не запам'ятав, дав мені пару вказівок, а далі думай сама. Ну, що ж, як справжня господиня я не розгубилася і спробувала знайти наближений рецепт приготування баранини, який він мені спробував описати. У підсумку моя баранина вийшла ще смачніше, ніж на Кавказі, так, принаймні, оцінив її мій брат-гурман. Він сердечно подякував мені за таке домашнє і, в той же час, східне блюдо. Тепер цей рецепт займає почесне місце в моїй кулінарній книзі, і я із задоволенням хочу поділитися ним з вами.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 815 ккал


Щоб приготувати баранину з айвою і сухофруктами, вам знадобиться:

  • нога бараняча - 2,5 кг
  • сухофрукти (курага, айва, барбарис, кумкат) - 300 г
  • вино біле сухе - 200 мл
  • сік виноградний - 150 мл
  • часник - 2 головки
  • перець чорний мелений - 1 ч.л.
  • масло олівковое- 3 ст.л.
  • чебрець, розмарин - за смаком

Як приготувати баранину з айвою і сухофруктами.

  1. 1. Баранячу ногу промиваємо під водою, очищаємо від плівок і прожилок, якщо вони є. Шпигуємо її часником, натираємо оливковою олією, а також сумішшю солі і перцю, посипаємо розмарином, чебрецем і іншими прянощами.
    2. Викладаємо баранину в глибоке деко, посипаємо її з усіх боків сухофруктами і заливаємо білим сухим вином, змішаним з виноградним соком.
    3. Розігріваємо духовку до 220 градусів і відправляємо туди баранину. Через 5 хвилин знижуємо температуру духовки до 160-170 градусів і продовжуємо запікати баранину ще близько 1:00 30 хвилин. Поливаємо баранину м'ясної юшкою і винною сумішшю кожні 20-30 хвилин.

  2. Подавати таку соковиту баранину рекомендуємо з чорним рисом або смаженою картоплею. Така порція м'яса розрахована на 6 чоловік, тому кожному дістанеться свій ласий шматочок.

  3. Хочете здивувати ваших родичів і іншими рецептами з баранини? Тоді приготуйте баранину в горщикахабо баранину по-марокканські.

  4. Приємного вам апетиту!

Каша пшенична в пароварці з гарбузом
Овочеве рагу з кабачками і рисом