На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кавунове сорбе

6 серпня 2012


Дуже річний, освіжаючий рецепт. Якщо додати до складу якої-небудь лікер, вийде відмінний коктейль для вечірки.
Хороше поєднання двох смаків - кавуна і лимона - дає можливість відчути себе десь на безлюдному тропічному острові і на кілька хвилин відпочити від побутових турбот і проблем. М'ята ж, у свою чергу, дуже освіжає і тонізує.
Рецептура дуже і дуже проста, головне не забувати перемішувати сорбе. А якщо забули - не біда, збийте блендером і подавайте.

Щоб приготувати кавунове сорбе, вам знадобляться:

м'якоть кавуна - 300 г
сік половини лимона
цукор - 2 ст. л.
м'ята - за смаком

Як приготувати кавунове сорбе:

1. Кавун очистити від шкірки. За допомогою вилки видалити все насіння. Нарізати шматочками або просто поламати руками.

 2. Збити м'якоть блендером до утворення пюреобразной маси.

 3. Приготувати сироп. Для цього вичавити сік з половинки лимона, додати до нього 2 ст. ложки води, цукор і м'яту (буквально пару листочків). Поставити на вогонь і довести до кипіння. Перемішувати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню, остудити.
4. З'єднати кавунове пюре і лимонний сироп, добре перемішати і відправити у морозильну камеру на 4:00.

 5. Щогодини виймати сорбе і добре перемішувати ложкою.

Подавати в креманке, прикрашеної фруктами і м'ятою.

Смачного!

Анна Літня: здрастуй, мила картопля!
-
© 2015-2022  mycooking.pp.ua