На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Аджика для дітей

17 серпня 2013


Справжня класична аджика є досить гострою. Але чи корисна вона? Багато хто вважає, що гостра їжа не корисна для здоров'я. Проте поспішаю запевнити, що це не так - якраз у аджики чимало корисних властивостей.

Можна зміцнити своє здоров'я за допомогою аджики, вживаючи її в розумних кількостях. До того ж аджика надає додатковий смак звичним для нас страв. Корисні властивості всіх інгредієнтів аджики в сукупності роблять аджику дуже корисною. Користь часнику з пряними травами надає сприятливу дію на організм людини, на його здоров'ї. Природно, споживання аджики при цьому повинні бути розумним і в поєднанні з іншою їжею.

Аджика стимулює процеси травлення, покращує секрецію шлункового соку, покращує обмін речовин, сприяє підвищенню апетиту і надає зігріваючу дію.

Регулярно вживаючи аджику, ви зміцнюєте тим самим імунітет, підсилюєте захисні сили організму. Корисною вона є і в цілях профілактики респіраторних хвороб, особливо вірусного характеру.

Однак не варто забувати, що аджика досить специфічна (гостра і пекуча), тому має масу протипоказань. Людям, у яких є порушення слизової оболонки харчових органів (гастрити, виразки), проблеми з жовчовиділення (печія) і захворювання печінки, нирок, не рекомендується вживати аджику. Категорично протипоказаний продукт вагітним і годуючим жінкам, а також дітям.

Проте, як відомо, скрізь і всюди існують винятки, тим більше що діти прагнуть у всьому наслідувати дорослим і теж хочуть їсти аджику, як це роблять батьки. Ось я і пропоную приготувати аджику дитячу - без гострого перцю і оцту, дуже ніжну і смачну!

Щоб приготувати аджику для дітей, вам знадобиться:

сік томатний - 5 л
яблука - 0,5 кг
морква - 0,5 кг
часник - 250 г
корінь пастернаку (білий корінь) - 250 г
горіх волоський (очищений) - 150 г
перець болгарський - 0,5 кг
олію соняшникову - 0,5 л
зелень петрушки і кропу - за бажанням

Як приготувати аджику для дітей:

1. Яблука, морква, часник, корінь пастернаку і болгарський перець очищаємо. Пропускаємо всі ці продукти разом з волоськими горіхами двічі через м'ясорубку.
2. Додаємо томатний сік і варимо 4:00.
3. Потім додаємо соняшникова олія і варимо ще 2:00.
4. При бажанні можна додати зелень петрушки і кропу, дрібно нарізавши її.
5. Тим часом гарненько вимиваємо банки і стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом.
6. Готову аджику розливаємо в підготовлені банки і закочує кип'яченими металевими кришками.

Смачного!

Можна при бажанні зварити і для дорослих членів сім'ї аджику (гостреньку) - до зазначених інгредієнтам додайте перчик «баранячий ріг» (5 штук), перемоловши його з усіма іншими продуктами.

Фруктовий салат з креветками
Рецепт хліба на домашній заквасці
© 2015-2022  mycooking.pp.ua