салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

5 способів зробити курячу грудку цікавіше

11 грудня 2014


Ах ця куряча грудка! Без шкіри, без кісток. Смачна, корисна. Одна біда - приїдається швидко.
Перш, ніж говорити про способи зробити звичайну курячу грудку більш привабливою, спробуйте змінити спосіб приготування. Якщо ви завжди запікали, спробуйте підсмажити або приготувати на грилі. Визначилися зі способом готування? Тоді подивіться, які способи зробити грудку цікавіше пропонують нам досвідчені кулінари.

1. Потримайте грудку в розсолі.
Засоленная грудка стане ще цікавіше, якщо в розсіл додати улюблені трави або трохи лимонної цедри. Готувати засолену курятину набагато легше. Курка з картоплею в мультиварці стає більш соковитою за рахунок використання розсолу від огірків або помідор. До речі, можна потримати м'ясо в розсолі, а не тільки поприскать їм по шматочках.

2. Замаринуйте грудки з чимось смачненьким.
Хороша комбінація - імбир, часник, соєвий соус, коричневий цукор. Але іноді можна застосувати і маринад на основі йогурту. М'ясо стає більш ніжним. Курочка в лимонному маринаді з гарніром - Рецепт смачний і нескладний, тим більше, що супроводжується покроковим фото.

3. Використовуйте суміш спецій для натирання грудки.
У господинь зазвичай зберігається велика кількість різних спецій. Частина з них уже в суміші - для курки, для овочів. Змішайте потрошку з парочки пакетиків, додайте солі і коричневого цукру. Натріть грудку і відкладіть ненадовго. Можна скористатися японської сумішшю семи спецій і насінням фенхеля. Міняйте спеції - поміняється смак курятини.

4. глазурова грудки, поки готуєте.
Не тільки пончики стають смачніше, якщо їх глазурувати. Кленовий сироп з дижонской гірчицею і соусом. Або незвичайне, але дуже смачне поєднання мармеладу з соєвим соусом. Змастіть глазировкой шматки грудки перед запіканням і трохи залиште для соусу-макалкі. Глазурована в віскі курка - Рецепт смачного і красивого страви. Віскі в рецепті можна замінити нашої рідної горілкою і навіть самогоном. Про макалку не забудьте!

5. Полийте грудку смачним соусом.
І зовсім не обов'язково готувати соус годинами. Просто наріжте свіжу зелень, яку є, лимонну цедру, каперси з оливковою олією. Або купіть який-небудь вишуканий соус. Наприклад, італійський соус песто з базиліком або мексиканський томатний соус сальса. Зовсім непогано вмочати шматки курки в кочівницький соус хумус - соус з нуту і кунжуту. А вкуснейший арабська паштет бабагануш? Він готується з запечених баклажанів і теж часто використовується в якості соусу.

Курка під вишневим соусом - Страва, навіяне перськими мотивами, доведеться до речі навіть на святковому столі.

Смачного!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2