салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

10 улюблених продуктів швидкої господині

14 грудня 2014


Зараз легко і швидко можна заморозити практично будь-які продукти. А використання заморозки допоможе легко і швидко приготувати обід, а також сніданок і вечеря. Ось що радять тримати в морозилці наші англомовні подруги.

1. Бекон
Скибочки бекону не займають багато місця. Сам продукт швидко розморожується. Та можна і не розморожувати. Так що бекон добре подати з макаронами, додати його в салат, або зробити бутерброд з беконом, салатом і помідором (класичний BLT).
Що б ви не готували, якщо потрібно додати смачну м'ясну нотку, додайте бекон. Купуйте відразу із заходом на майбутнє. Відріжте пару-трійку тонких скибочок бекону, перешарувати їх вощеного папером - і в морозилку. Якщо залишилися шматочки від нарізки, зробите їм також. Якщо для страви потрібно нарізати бекон подрібніше - ріжте не розморожуючи.
Салат зі шпинатом і беконом - Легке в приготуванні, ситне, смачне блюдо.

2. Готовий рис, інші каші або бобові
Коли готуєте на гарнір крупу, горох або квасоля, робіть подвійну порцію. Все, що не з'їдено - заморозьте. Розкладіть по порціях в харчові пакети. Знадобиться - розігрійте. Ось вам і основа для обсмаженого рису або салату з кашею.

3. Домашній бульйон
Домашній заморожений бульйон в холодильнику означає, що ви можете приготувати суп в лічені хвилини. Тільки додайте овочів, макаронів, крупи (так-так ось тієї, замороженої).

4. Пельмені, вареники, галушки
Якщо пощастило і можна купити хороший заморожений продукт, купуйте і зберігайте в холодильнику. Ще бувають непогані заморожені фаршировані перці. Не впевнені в якості, робіть як наші бабусі - наліпити побільше і заморозьте.
Ось приємну різноманітність з несподіваним смаком - рибні пельмені. Для таких пельменів годиться риба з найменшою кількістю кісток - морська. Причому, свіжа, заморожена, жирна, худа - все одно. До худої тільки сала додайте.

5. Хліб
Європейські та американські господині заморожують хліб. Але у нас, мабуть, є рецепт цікавіша. З залишився хліба виходять відмінні сухарики. І зберігаються вони непогано, (тільки недовго). Можна подати їх до борщу, бульйону або покласти в салат. Хоча, звичайно, заморожувати швидше. І можна відразу обсмажити, вмочивши в яйце з молоком. Грінки із замороженого хліба виходять свіже, ніж з сухого.

6. Ковбаса
Шматочки замороженої вареної або копченої ковбаси в холодильнику означають, що обід або вечерю не за горами. Вони внесуть запах димку в суп (розсольник, наприклад) або підливу до макаронів.

7. Креветки
Знаєте, звичайно, що найбільша кількість креветок продається свіжозамороженими? Краще купити вже оброблені креветки, без голови. Практично одне креветочні м'ясо. Але, в будь-якому випадку, панцирі креветок можна перемолоти і зробити креветочні масло.
Салат з креветками, яйцями і сухариками - Смачно, швидко, корисно, економно (сухариків-то ми вже насушили).

8. Супи, соуси, тушковане м'ясо.
Зготувати забагато? Заморозьте. І навіть відразу плануйте зробити побільше соусу або згасити трохи більше м'яса. У вас буде найкраща заморожена їжа - зроблена своїми руками і готова до вживання. Пам'ятайте кочівників? Завжди з собою заморожене м'ясо і супи возили. Що ж, у них лише воювати вчитися будемо?

9. Овочі
Найважливіша частина заморозки. Овочі потрібно почистити, нарізати. Можна заморозити і варені овочі, буряк, наприклад. Добре заморожуються брокколі, зелена квасоля і горох, кукурудза. Магазинні заморожені суміші - прямо одне з найкращих досягнень людства. Смачно і недорого. І вітаміни майже всі зберігаються.
Тушкована яловичина з овочами в горщиках - Хороший приклад використання заморозки в приготуванні страв.

10. Коржики, на зразок наших лавашів
Якщо у вас є заморожені лаваші, то, значить, є заготовки для обгортання різних салатів. У Мексиці подібні страви називається бурітто, кесаділья і так далі по темі.
Спробуйте більш звичний варіант - рулет з лаваша з сиром і сьомгою.

Крім того, зовсім непогано тримати в морозильнику різні нарізані трави, підсмажену цибулю, тісто. Як звичайне дріжджове, так і листкове. Може бути, у кого-небудь є ще якісь секрети? Як би готувати не тільки смачно, але і швидко? Поділіться, будь ласка.

Смачного! І швидких вечерь, звичайно!

Сторінка 2 з 2 2
Сторінка 2 з 2 2